SeLaMaT DaTaNg Ke BLoG SaYa

SeLaMaT DaTaNg Ke BLoG SaYa
Assalammualaikum SeLaMaT DaTaNg Ke BLoG SaYa

Friday, 7 June 2013

BERCUTI SELAMA 18 HARI DI JEPUN :)


Salam.hello.wazzup!! :)

Ok harini aku akan crita sikit pasal tajuk di atas, :) aku nak kongsi pengalaman aku sikit....haritu pada 14 hb march aku telah bercuti  ke JEPUN.....aku memang x pernah gi jepun lagi..korang tahu tak naik flight makan masa berapa jam? jawapannya adalah..7-8jam *muka terkejut* hohoh..aku berangkat dari LCCT dalam 2.40 ptg..dan smpai ke jepun dalam pukul 9 malam mcm tu..aku turun ke NARITA AIRPORT..mula2 je aku turun dri kapal terbang..aku rasa betul ker aku dh smpai negara JEPUN?pergh..angin dia sejuk woo  hehe..tpi korang jgnlah takut klo tiba2 dh smpai jepun..ada beberapa org polis tahan korang dan tanya kt korang *Where are you from? korang jgn takut..dia bukannya nak tangkap ker apa..diorg just nak tolong kita jer. :) lps jer dah sign semua dokumen passport baru boleh keluar dri airport diorg..dan aku berjumpa dgn abg n kakak aku yg belajar disana..lepas jer sembang2..kitaorg naik train menuju ke Nishii-koyama..iaitu rumah student malaysia house..time aku naik train tu..mmg terasa sama jer dgn malaysia..tapi yg bezanya org dia jer laa..hahaa..lps jer dh turun dari train..kitaorg menuju ke rumah student house tu..

Fuhh..penat ..lepak jap.!! (^_^)

ORAIT..sambung balik :)

keesokkan harinya..kitaorg pergi jalan2 kat sekitar bandar TOKYO..org tokyo ni mmg peramah habis..aku pergi berjalan2 di Shinjuku,Shibuya,Harajuku,Akihabara,Odaiba,Roppongi,dan sebagainya..memang AWESOME la...ramai betul org berjalan kaki ..dari pagi hinggalah ke malam..
Ni gambar2 nyer sedikit.. hehhe..tapi PERINGATAN!! kalau nak keluar jalan2 kena bangun pagi dalam kul 8 mcm tu..klo tak..x sempatlaa jawabnya nak ronda2.. (^_^)


             


     
TEMPAT YANG POPULAR DENGAN ROAD CROSSING..
MEMANG RAMAI BETUL ORANG..

  
       DISNEYSEA TOKYO..NICE!!!




GUNDAM PALING BESAR DI ODAIBA :)



lekluu..act ada banyak lagi gmbr..tapi cukuplaa setakat tu jer..hehee
okay..lps jer dah berjalan2 kat area TOKYO,,kitaorg gi BANDAR OSAKA pulak..aku ingatkan tokyo ke osaka dekat ejr..rupa2nya..jauh betol.kitaorg naik bas untuk gi osaka..naik bas memakan masa hampir 10JAM..*Mata tebeliak*hohoh..osaka ni pulak..org dia x macam org tokyo.org osaka ni ganas2 sikit..yelah  kan banyak yakuza kat osaka ni hahaa..tpi osaka ni memang banyaklaa pusat membeli belah dan hiburan...lpas jer dah rehat2 semua kat hotel..kitaorg pergi ke UNIVERSAL STUDIOS JAPAN (USJ)pergh!pergh!best betol...hehee...antara gambaran2nya. dibawah!! (^_^)

OSAKA TIME!! (^_^)

   

                                     



     MASJID KOBE-Masjid yang pertama ditubuhkan di Jepun


  

   









                                      

                                       UNIVERSAL STUDIOS JAPAN..AWESOME!!!


apa mcm ? ada terasa nak gi jepun x? :)hehe Orait guys...aku rasa cukuplaa sampai disini saja aku berkongsi pengalaman aku..memang x dpt nak digambarkan betapa bestnya..korang kena pergi dulu baru dapat rasa keseronokannya :) tapi jangan pulak pergi time summer..memang x happy laa jawabnya..pergi time WINTER (^_^)  ok

orait..nanti ada apa2 yang menarik aku update lagi ..Wassalam (^_^)

No comments:

Post a Comment